Nova publicació de Gabriela Marques, col·laboradora de la Càtedra UNESCO de Comunicació

Gabriela Marques Gonçalves, Professora Substituta de la Universidade Federal de Bahia (Brasil) i col·laboradora externa de la Càtedra UNESCO de Comunicació amb seu al nostre centre de recerca acaba de publicar un nou article en co-autoria amb Cilia Willem, de la Universitat Rovira i Virgili. El text, “Young Women, Social Media and Antigypsyism in Spain: An Experience of an Online Workshop with Roma Girls and Women”, apareix al número 46 de la publicació online ILCEA (Revue de l’Institut des langues et cultures d’Europe, Amérique, Afrique, Asie et Australie) i es pot accedir de forma gratuïta.

Les xarxes socials, com Twitter o Facebook, són un espai on els partits polítics d’extrema dreta troben una manera fàcil de difondre el seu discurs d’odi contra grups minoritaris, entre els quals es troba la comunitat gitana. Aquest és el punt de partida de l’article, però el document tracta sobre com reaccionen i actuen els membres d’aquest grup a a partir d’un treball empíric sobre una mostra de 15 joves (de 15 a 30 anys) aplicant una mirada interseccional feminista.

Cilia Willem et Gabriela Marques Gonçalves, « Young Women, Social Media and Antigypsyism in Spain: An Experience of an Online Workshop with Roma Girls and Women », ILCEA [En ligne], 46 | 2022, mis en ligne le 02 mars 2022, consulté le 19 avril 2022. URL : http://journals.openedition.org/ilcea/14853 ; DOI : https://doi.org/10.4000/ilcea.14853