Participació a ALAIC 2022

Denise Cogo, Luiz Peres Neto i Amparo Huertas van participar a ALAIC 2022 amb la ponència “#EuNãoSouUmVírus – uma análise do ativismo digital da diáspora chinesa frente a discursos racistes durant la pandèmia de Covid-19”. La seva intervenció va incloure els principals resultats d’una anàlisi de las campanyes #EuNãoSouUnVirus i #YoNoSoyUnVírus, relacionada amb els moviments migratoris transnacionals de la diàspora xinesa i que té com a objectiu articular narratives antiracistes i antixenòfobes en resposta a l’associació del coronavirus amb la població xinesa. Com a principal conclusió d’aquest treball destaca la necessitat de pensar com es poden generar compromisos capaços d’estimular nous focus d’activisme polític.

L’Asociación Latinoamericana de Investigadores de la Comunicación (ALAIC) va dedicar la XVI edició del seu congrés a la comunicació com a bé públic global: nous llenguatges crítics i debats cap al futur. ALAIC 2022 es va celebrar entre el 26 i el 30 de setembre a Buenos Aires (Argentina), però la participació de l’InCom-UAB va ser en modalitat online.

Aquesta activitat s’emmarca dins de les tasques de la Càtedra UNESCO de Comunicació, amb seu al nostre centre de recerca i coordinada per Amparo Huertas.