Reunió de treball de l’equip de l’Informe de la comunicació a Catalunya 2015‒2016, el 25 de novembre, a Barcelona

L’Informe de la comunicació a Catalunya és una obra col·lectiva biennal, creada per l’InCom-UAB l’any 2000, i que ha comptat ininterrompudament amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de Gas Natural Fenosa. Per a les dues darreres edicions, la publicació també ha comptat amb la subscripció institucional de l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Societat Catalana de Comunicació, filial de l’Institut d’Estudis Catalans

Bellaterra / Barcelona, 29–11–2016. L’equip d’editors i autors de l’Informe de la comunicació a Catalunya 2015–2016 es va reunir el divendres 25 de novembre al matí a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, per debatre sobre els principals canvis introduïts per a aquesta novena edició, i treballar en la delimitació entre capítols i aprofundir en el llibre d’estil de l’obra, que permet que cada capítol tingui identitat pròpia, al mateix temps que l’obra manté una coherència global.

La reunió va comptar amb la participació de la directora i el coordinador general de l’InCom-UAB, Amparo Huertas Bailén i Miquel Gómez; l’equip editor format per Marta Civil i Serra (InCom-UAB), Joan M. Corbella Cordomí (UPF), Carme Ferré Pavia (UAB) i Joan Sabaté i Salazar (URL); el responsable de la correcció lingüística de l’obra, Llorenç Roviras (Blackpool Digital); i els autors Laura Bergés (UdL), Reinald Besalú (UPF), Ruth S. Contreras (Uvic), Mercè Díez (Grup Daniel Jones-UAB), Eudald Domènech (CMB Consulting; MediadataTV), Daniel Jariod (ESCAC, UB), Xavier Ribes (GRISS, UAB), Josep Rom (URL), Miquel Vidal Villoria (Blackpool Digital) i Helena Morén (en representació de Lluís Gendrau, Grup Enderrock). El projecte també compta amb la participació com a autors de Juan José Caballero (ESCAC, UB), Maria Corominas (UAB), Xavier Cubeles (Eurecat, UPF), Marc Espín i Isabel Fernández Alonso (Grup Daniel Jones-UAB) i Carles Llorens Maluquer (GRISS, UAB), que van excusar la seva assistència a la reunió per motius laborals.

L’Informe es proposa oferir una descripció i anàlisi interpretativa de l’evolució dels principals camps que configuren el sector de la comunicació social a Catalunya, durant els anys 2015 i 2016, a partir d’una presentació i una introducció inicials i cinc apartats específics: marc general de la comunicació a Catalunya, els mitjans i les indústries de la comunicació i la cultura, reptes del sistema de la comunicació a Catalunya, els estudis i la recerca, i un epíleg final. Es publicarà en paper i també en format digital, amb accés obert i gratuït, i es presentarà a principis de la tardor de 2017, coincidint amb l’inici del proper curs acadèmic.

El consell acadèmic per a l’actual edició està format per Laura Bergés (UdL), Maria Corominas (UAB), Bernat López (URV), Miquel de Moragas i Spà (UAB), Miquel Rodrigo (UPF), Joan Manuel Tresserras (UAB) i José Luis Terrón (UAB). Des de l’InCom-UAB se segueix treballant per vetllar perquè el projecte sigui veritablement interuniversitari.

Copyright fotografia: Miquel Gómez / InCom-UAB.

Per a més informació:

Web Informe de la comunicació a Catalunya

Notícia relacionada:

Web InCom-UAB (17–10–2016): “En marxa la novena edició de l’Informe de la comunicació a Catalunya

 

Reunión de trabajo del equipo del Informe de la comunicació a Catalunya 2015‒2016, el 25 de noviembre, en Barcelona

El Informe de la comunicació a Catalunya es una obra colectiva bienal, creada por el InCom-UAB en el año 2000, y que ha contado ininterrumpidamente con el apoyo de la Generalitat de Catalunya i el patrocinio de Gas Natural Fenosa. Para las dos últimes ediciones, la publicación también ha contado con la subscripción institucional del Ayuntamiento de Barcelona, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Societat Catalana de Comunicació, filial de l’Institut d’Estudis Catalans

Bellaterra / Barcelona, 29–11–2016. El equipo de editores y autores del Informe de la comunicació a Catalunya 2015–2016 se reunió el viernes 25 de noviembre por la mañana en la sede el Col·legi de Periodistes de Catalunya, en Barcelona, para debatir sobre los principales cambios introducidos para esta novena edición, y trabajar en la delimitación entre capítulos y profundizar en el libro de estilo de la obra, que permite que cada capítulo tanga identidad propia, al mismo tiempo que la obra mantiene una coherència global.

La reunión contó con la participación de la directora y el coordinador general del InCom-UAB, Amparo Huertas Bailén y Miquel Gómez; el equipo editor formado por Marta Civil i Serra (InCom-UAB), Joan M. Corbella Cordomí (UPF), Carme Ferré Pavia (UAB) y Joan Sabaté i Salazar (URL); el responsable de la corrección lingüística de la obra, Llorenç Roviras (Blackpool Digital); y los autores Laura Bergés (UdL), Reinald Besalú (UPF), Ruth S. Contreras (Uvic), Mercè Díez (Grup Daniel Jones-UAB), Eudald Domènech (CMB Consulting; MediadataTV), Daniel Jariod (ESCAC, UB), Xavier Ribes (GRISS, UAB), Josep Rom (URL), Miquel Vidal Villoria (Blackpool Digital) y Helena Morén (en representación de Lluís Gendrau, Grup Enderrock). El proyecto también cuenta con la participación como autores de Juan José Caballero (ESCAC, UB), Maria Corominas (UAB), Xavier Cubeles (Eurecat, UPF), Marc Espín y Isabel Fernández Alonso (Grup Daniel Jones-UAB) y Carles Llorens Maluquer (GRISS, UAB), que excusaron su asistencia a la reunión por motivos laborales.

El Informe se propone ofrecer una descripción y anàlisis interpretativa de la evolución de los principales campos que configuran el sector de la comunicación social en Cataluña, durant los años 2015 i 2016, a partir de una presentación y una introducción iniciales y cinco apartados: marco general de la comunicación en Catalunya, los medios y las industrias de la comunicación y la cultura, retos del sistema de la comunicación en Cataluña, los estudios y la investigación, y un epilogo final. Se publicará en papel y también en formato digital, con acceso abierto y gratuito, y se presentarà a principios de otoño de 2017, coincidiendo con el inicio del próximo curso académico.

El consejo académico para la actual edición está formado por Laura Bergés (UdL), Maria Corominas (UAB), Bernat López (URV), Miquel de Moragas i Spà (UAB), Miquel Rodrigo (UPF), Joan Manuel Tresserras (UAB) y José Luis Terrón (UAB). Desde el InCom-UAB se sigue trabajando para velar para que el proyecto sea verdaderamente interuniversitario.

Copyright fotografía: Miquel Gómez / InCom-UAB.

Para más información:

Web Informe de la comunicació a Catalunya

Noticia relacionada:

Web InCom-UAB (17–10–2016): “En marcha la novena edición del Informe de la comunicació a Catalunya