El lliurament de premis s’ha dut a terme a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC), el 27 d’abril. La Xarxa BCN Antirumors ha rebut el premi per la seva trajectòria de foment de la diversitat.
Vic, 27–04–2015. Amparo Huertas, coordinadora del grup de recerca consolidat Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (InCom-UAB) (2014/SGR-01594), ha format part del Jurat dels Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual, que concedeix el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, per a l’edició 2015.
El jurat, reunit el passat 7 d’abril, va acordar distinguir projectes mediàtics que tracten la diversitat cultural defugint d’estereotips i mirades paternalistes, i que, alhora, aporten visions adreçades al diàleg i la trobada.
Enguany, el guardó a la trajectòria de foment de la diversitat en l’àmbit de la comunicació audiovisual ha estat per a la Xarxa BCN Antirumors, en reconeixement a la seva contribució a “un model intercultural” a partir de tres principis: equitat, reconeixement de la diversitat i interacció positiva.
El jurat ha destacat que la Xarxa, creada el juliol de 2010, ha contribuït a formar agents antirumors i a difondre campanyes virals de vídeos a través d’internet i les xarxes socials, accions de sensibilització, etc., a fi i efecte de “trencar amb els rumors i els estereotips que poden generar actituds racistes i, per tant, dificultar la convivència entre persones de diferents cultures”.
En la categoria de televisió, s’ha distingit el reportatge Assentaments d’immigrants, del programa Latituds, de Televisió de Catalunya, del qual ha valorat la “voluntat de donar visibilitat a les persones migrades que viuen en els assentaments tot erigint-los en protagonistes, amb veu pròpia, però sense mostrar una visió victimista dels fets”. També s’ha atorgat una menció especial al capítol Migracions, de l’espai L’excusa, emès per CalellaTV.cat, i produït per Produccions MINNIM i la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana.
En la modalitat de ràdio, s’ha guardonat l’espai La tertúlia del Fòrum, d’Olesa Ràdio, on hi participen persones que han viscut conflictes internacionals i donen un missatge de solidaritat.
A l’àmbit de les produccions audiovisuals, s’han premiat les càpsules de Canvia el xip!, dins del projecte Roda el món de la Fundació Sociocultural Atlas.
Els guardons s’han lliurat el 27 d’abril a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC), en el marc de les setenes jornades de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual amb el títol “Ceuta i Melilla. Sense novetat a la frontera sud”. Després de la ponència inaugural del periodista Jesús Blasco de Avellaneda, s’ha comptat amb una taula rodona amb el periodista Medir Plandolit i l’artista Daniela Ortiz, moderada pel professor de la Uvic-UCC Raúl Martínez.
Per a més informació:
Amparo Huertas, miembro del jurado de la séptima edición de los Premios para la Diversidad en el Audiovisual
La entrega de premios se ha celebrado en la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC), el 27 de abril. La Xarxa BCN Antirumors ha recibido el premio por su trayectoria de fomento de la diversidad.
Vic, 27–04–2015. Amparo Huertas, coordinadora del grupo de investigación consolidado Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (InCom-UAB) (2014/SGR-01594), ha formado parte del jurado de los Premios para la Diversidad en el Audiovisual, que concede el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, para la edición 2015.
El jurado, reunido el pasado 7 de abril, acordó distinguir proyectos mediáticos que traten la diversidad cultural rehuyendo de estereotipos y miradas paternalistas, y que, a la vez, aporten visiones dirigidas al diálogo y al encuentro.
Este año, el galardón a la trayectoria de fomento de la diversidad en el ámbito de la comunicación audiovisual ha sido para la Xarxa BCN Antirumors, en reconocimiento a su contribución a “un modelo intercultural” a partir de tres principios: equidad, reconocimiento de la diversidad e interacción positiva.
El jurat ha destacado que la Xarxa, creada en julio de 2010, ha contribuido a formar agentes antirumores y a difundir campañas virales de vídeos a través de internet y las redes sociales, acciones de sensibilización, etc., a fin y efecto de “romper con los rumores y los estereotipos que puden generar actitudes racistes y, por lo tanto, dificultar la convivència entre persones de diferentes culturas”.
En la categoría de televisión, se ha distinguido el reportaje Assentaments d’immigrants, del programa Latituds, de Televisió de Catalunya, del cual ha valorado la “voluntad de dar visibilidad a las personas migradas que viven en los asentamientos erigiéndolos en protagonistas, con voz propia, pero sin mostrar una visión victimista de los hechos”. También se ha otorgado una mención especial al capítulo Migracions, del espacio L’excusa, emitido por CalellaTV.cat, y producido por Produccions MINNIM y la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana.
En la modalidad de radio, se ha galardonado el espacio La tertúlia del Fòrum, de Olesa Ràdio, donde participan personas que han vivido conflictes internacionales y dan un mensaje de solidaridad.
En el ámbito de las produccions audiovisuales, se han premiado las cápsulas de Canvia el xip!, dentro del proyecto Roda el món de la Fundació Sociocultural Atlas.
Los galardones se han entregado el 27 d’abril en la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC), en el marco de las séptimas jornades de la Mesa para la Diversidad en el Audiovisual con el titulo “Ceuta y Melilla. Sin novedad en la frontera sur”. Después de la ponencia inaugural del periodista Jesús Blasco de Avellaneda, se ha contado con una mesa redonda con el periodista Medir Plandolit y la artista Daniela Ortiz, moderada por el professor de la Uvic-UCC Raúl Martínez.
Para más información: