L’altra ràdio (Ràdio 4), dirigit i presentat per Cinto Niqui, guanya el Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC

El programa L’altra ràdio, de Ràdio 4, ha rebut el  Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC a la 27a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. El jurat va destacar la tasca divulgativa realitzada per  Cinto Niqui, director i presentador d’aquest espai radiofònic.

Cinto Niqui forma part de l’equip InCom-UAB i és responsable del projecte de l’Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, una iniciativa que estem duent a terme amb el suport de  la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la nostra universitat. En el seu discurs, Cinto Niqui va anunciar la posada en marxa d’aquest arxiu. Des de fa anys, Cinto Niqui treballa per aconseguir la creació del Museu de la Ràdio a Catalunya, recollint firmes i entitats que donin suport. Des de l’InCom-UAB, ens hem sumat en aquest sentit i, de fet, l’Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya és una prova evident.

També han estat premiades Asunción Moreno i Elena Bardají (com a primeres titulades en Enginyeria de Telecomunicació i Informàtica de Catalunya); Ramon Pallàs Areny, catedràtic de la UPC (Premi d’Honor); Anna Navarro Schlegel de Procore Technologies (personalitat destacada); Marta Guardiola de MiWEndoSolutions (emprenedoria); Mercè Buxadera del Grup Danone (CIO destacat), i el Projecte Hugo de la companyia Evidenze (compromís social). També es va fer un reconeixement especial al consorci públic Localret, que enguany commemora el seu 25è aniversari, i a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (UPC), que celebra els 50 anys de la seva fundació.

La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica la promouen l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF).