L’InCom-UAB celebra el 20è aniversari del Portal de la Comunicació (InCom-UAB)

Nascut el 8 de març de 2001, el Portal de la Comunicació (InCom-UAB) s’ha convertit en un referent dels estudis de comunicació, amb informació i documentació acadèmica especialitzades en diferents àmbits de la comunicació. Es dirigeix a estudiants, investigadors i professionals de la comunicació, prioritàriament de Catalunya, Espanya i Amèrica Llatina. Des del juliol de 2001 el Portal compta amb el suport ininterromput de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de diverses institucions i entitats.

 

Bellaterra, 09-03-2021. L’Institut de la Comunicació de la Univeristat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) celebra aquesta setmana el 20è aniversari de la creació del Portal de la Comunicació (InCom-UAB), una eina acadèmica de difusió i transferència de coneixement en l’àmbit de les ciències de la comunicació, de reconegut prestigi entre la comunitat universitària internacional.

Creat pel catedràtic honorari del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB) i també fundador de l’InCom-UAB, Miquel de Moragas i Spà, el Portal va néixer en un moment en el qual internet no estava a l’abast de tothom. Avui, dues dècades després, l’entorn tecnològic ha evolucionat considerablement, les biblioteques públiques han digitalitzat part dels seus fons, i el Portal ha aconseguit mantenir viu el seu esperit original de ser una font de consulta acadèmica i divulgadora sobre temàtiques que van des de l’estructura de la comunicació, a les polítiques de comunicació, passant per l’opinió pública, mètodes d’investigació en comunicació o les tecnologies de la informació i la comunicació.

L’actual direcció acadèmica recau en mans d’Amparo Huertas Bailén (directora de l’InCom-UAB) i José Luis Terrón (director del Portal), i compta amb un equip d’investigadors i col·laboradors especialitzats. El Portal de la Comunicació (InCom-UAB) és un dels projectes més emblemàtics de l’InCom-UAB i ha creat sinergies amb l’Observatori de la Comunicació a Catalunya (OCC InCom-UAB) pel que fa a la creació de continguts propis.

Reforç del seu paper, en plena pandèmia

El Portal de la Comunicació (InCom-UAB) ha vist incrementada la seva audiència durant el període de la pandèmia, com a portal especialitzat, que ofereix de manera actualitzada continguts de producció pròpia (lliçons i dossiers), novetats editorials, agenda de congressos i esdeveniments acadèmics especialitzats, ‘call for’ per a publicacions i congressos, i seguiment del contingut i novetats de les principals revistes científiques de comunicació, d’accés obert. També desenvolupa un seguiment de l’actualitat internacional en l’àmbit de la comunicació, a través del seu perfil a les xarxes socials, Twitter, Facebook i YouTube. Actualment ofereix dues versions lingüístiques, en català i en castellà, tot i que publica textos també en altres llengües, com el portuguès i l’anglès.

 

Per a més informació:

Portal de la Comunicació (InCom-UAB)

Perfil a Twitter: @portal_com

Perfil a Facebook: @portalcomunicacion

Perfil a YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC907yARQr1kvymI7Q0101cA

RSS: @portal_com